ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Το σχολείο διαθέτει σύγχρονες υποδομές τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στους βοηθητικούς χώρους και τα studios.

Αίθουσες διδασκαλίας

Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι ευρύχωρες και φωτεινές. Θερμαίνονται (όπως και όλο το σχολείο) με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχουν -όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο- κλιματιστικά για τους ζεστούς μήνες. Διαθέτουν ασπροπίνακες, πρόσβαση στο internet και προεγκατεστημένους projectors οροφής ενώ, όπου αυτό δεν ήταν εφικτό, το σχολείο διαθέτει φορητούς projectors.

Εργαστήρια Υπολογιστών

Το σχολείο διαθέτει δύο εργαστήρια υπολογιστών εξοπλισμένα με σταθμούς εργασίας και server, ενώ η πρόσβαση στο internet γίνεται μέσω οπτικής ίνας.

Studios οργάνων

Τα studios των οργάνων είναι ηχομονωμένα και εξοπλισμένα με τα απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του σχολείου, που βρίσκεται στο χώρο του γραφείου των καθηγητών, περιλαμβάνει στους καταλόγους της πολλούς τίτλους βιβλίων από διάφορα πεδία των τεχνών και των επιστημών, ενώ διαθέτει και μουσική σε μορφή ψηφιακών δίσκων. Λειτουργεί ως δανειστική για τους μαθητές.

Η τραπεζαρία βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του σχολείου και φιλοξενεί τους μαθητές και τις μαθήτριες κατά τη διάρκεια των γευμάτων τους. Δεν λειτουργεί από την εμφάνιση της πανδημίας έως και σήμερα, για την αποφυγή συνωστισμού.

Studio ήχου

Το studio ηχογραφήσεων-μουσικής παραγωγής είναι ένας ακουστικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος όπου μπορούν να γίνονται ηχογραφήσεις, ψηφιακή επεξεργασία και μίξη ήχου και ολοκληρωμένες μουσικές παραγωγές.

Αίθουσα εκδηλώσεων

Τέλος η αίθουσα εκδηλώσεων “Μίκης Θεοδωράκης” είναι εξοπλισμένη με ηχητικά συστήματα και συστήματα φωτισμού, projector και internet και λειτουργεί τόσο ως χώρος συναυλιών – εκδηλώσεων, όσο και ως χώρος πραγματοποίησης συλλογικών δράσεων και πρόβας μουσικών συνόλων.